På tur

Ture ud af huset:

 

I børnehaven tager vi på tur, når det er belejligt for huset. Vi har ikke en fast turdag. I nogen perioder vil vi være mere afsted end andre, og der vil være forskel på hvor tit de enkelte grupper kommer afsted.

Der vil altid være et formål med at tage på tur. Det kan være i forbindelse med et projekt, at man skal lære at gå i trafikken, eller at besøge en anden institution.

I vores yngste gruppe prioriterer vi ikke at tage tit på tur det første år. Oftest får vi nye børn hver måned og i det første stykke tid af et barns børnehave liv, handler det meget om at falde til i de nye omgivelser og blive tryg ved huset, børn og voksne. Der er mange nye indtryk, regler og ”arbejdsgange” der skal læres og det bruger børnene meget energi på.

I vores hus har vi en regel om, at hvis I aflevere jeres barn efter kl. 9.30 og gruppen er taget på tur, er det ikke tilladt at aflevere barnet ved busstoppestedet, togstationen eller på vej til bestemmelsesstedet. Vi oplever at det kan være svært for nogle børn at blive afleveret et andet sted end de plejer og med en hurtig og anderledes afsked. Vi tilpasser også antallet af voksne ift. børn når vi tager på tur, så vi stå inde for sikkerheden.

Ved planlagte turer, vil der altid være et opslag på tavlen om mødetid, men det er en god idé at være i institutionen senest kl. 9.30, da det er der vi tager afsted ved spontane ture. Giv endelig besked hvis I ved at I en dag kommer senere.

 

 

 

 

Siden er sidst ændret: 23-03-2015 Til top